Permanent Beauty​

Waarom Permanente Make-up?

“De ogen zijn de spiegel van de ziel” schreef Da Vinci. En hij had gelijk. Ogen vertellen veel over wat er in ons omgaat en bepalen voor een groot deel wat we uitstralen naar onze omgeving. Mooi gevormde wenkbrauwen en subtiel geaccentueerde eyeliners laten je ogen spreken als nooit tevoren. En dat op elk moment van de dag. Als je ’s ochtends wakker wordt, als je op stap gaat of tijdens het sporten. Zelfs na het verwijderen van uw gewone make-up laten de aangebrachte accenten uw gezicht nog steeds stralen. U bespaart veel tijd doordat u ’s morgens minder of helemaal geen make-up meer hoeft aan te brengen.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beide wordt door middel van een naald pigment in de huid aangebracht en dat is dan ook meteen het enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel pijnloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computergestuurde apparatuur en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.  

Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling?

Een permanente make-up mag niet gehaast gebeuren, er moet voldoende tijd zijn om kleur,vorm en stijl te bespreken en voor te bereiden. Er wordt bij een eerste plaatsing altijd gemiddeld 1 tot 2 1/2 uur voorzien. Een nabehandeling duurt 1 tot 1 1/2 uur.

Wat is een nabehandeling?

Na de eerste keer komt u na 4 à 6 weken terug voor een nabehandeling. Deze is bij de prijs inbegrepen. Plekjes waar het pigment minder heeft gepakt worden bijgewerkt en de vorm kan nog worden aangepast. De wenkbrauwen en de eyeliner kunnen bijvoorbeeld iets langer worden gemaakt, of breder.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste 5 à 7 dagen zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen 5 à 7 dagen.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Uw permanent make-up zal in de loop der tijd vervagen. Dit komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Over het algemeen blijft permanent makeup 2 tot 5 jaar zitten. De huid van ieder individu is anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie langer of minder lang houdt.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up bevind zich in de huid en is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen.

Kan ik mijn lenzen direct na de behandeling weer in doen?

Lenzen gaan met een eyeliner behandeling uit om te voorkomen dat er stoffen van het behandelen onder de lens gaan zitten.

Na een eyeliner behandeling zijn uw ogen gevoelig. Het is dan prettiger om een bril te dragen, zeker voor de eerste dag.

Ik ben zwanger, kan ik permanente make-up laten aanbrengen?

Tijdens de zwangerschap verkeert uw lichaam in verhoogde staat van alertheid, dit wil zeggen dat uw lichaam vreemde stoffen, hoe oppervlakkig ook op of in het lichaam aan- of ingebracht, zal proberen af te stoten. Aangezien wij tegen de laag aanzitten waar de lymfevaatjes zich bevinden, zullen deze actiever worden en zal het vaak moeilijk zijn het pigment in de huid te houden. Ook de huid kan tijdens de zwangerschap donkerder kleuren rond de ogen en de mond (zwangerschapsmasker). In dat geval is het verstandig om te wachten tot deze pigmentvorming wat is afgenomen om de huidskleur beter te kunnen bepalen. De gebruikte producten zijn in principe niet schadelijk voor uw baby. Wanneer u zelf twijfels heeft, adviseren wij om te wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding (overleg best met uw arts).

Waarop letten voor de behandeling?

  • Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken.
  • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen. Paracetamol mag wel.
  • Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts).
  • Bent u diabetes? bij diabetes en suikerziekte, is permanente make-up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing (overleg best met uw arts).
  • Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
  • Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de behandeling is in deze periode gevoeliger.
  • Verf of wax uw wenkbrauwen niet meer tot drie dagen voor de behandeling.

Waarop letten bij de eerste dagen na de behandeling?

Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste 5 à 7 dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen, wenkbrauwen of lippen op te maken.